fredag 3 januari 2014

Välkommen 2014 – biogasanläggning och kretsloppsproposition på gång

Så var då jul- och nyårshelgerna över. För min egen del har de lediga dagarna varit lugna och sköna och arbetsdagarna har innehållit lagom mycket jobb. Det här året fick vi inget snöoväder över helgerna, som vi fick förra året, vilket gjort att sophämtning och annan verksamhet flutit på som det ska.

Jag välkomnar 2014 och önskar er bloggläsare ett gott nytt år som jag hoppas blir ännu bättre än 2013. För visst är det så att vi nästan alltid strävar efter allt ska bli bättre än förut. Det är så utveckling sker. Vi gör något bra, men hittar vägar för att göra det ännu bättre.

Så gör vi förstås här på SRV också. Ett exempel är det nya transport – och logistiksystem som vi ska driftsätta under första delen av 2014. Vårt uppdrag är att hämta, transportera och behandla avfall. Samtidigt ska vi se till att optimera våra transporter för att uppnå minsta möjliga miljöpåverkan. Nu vill vi förbättra våra transporter och logistiken ytterligare genom ett nytt system som gör det enklare, mer effektivt och i slutänden ger bättre kvalitet till våra kunder.  Samtidigt inför vi ett nytt ärendehanteringssystem som förenklar och förbättrar kommunikationen med våra kunder.


Biogasanläggning på vår återvinningsanläggning

Snart kan en biogasanläggning byggas på SRVs återvinningsanläggning
i Huddinge och vi kan förverkliga målet om ett riktigt kretslopp.
Utveckling sker ständigt och ett
område som det händer mycket kring är matavfall och biogas. Nu har fullmäktige i våra fem ägarkommuner sagt ja till uppförande av en biogasanläggning på SRVs återvinningsanläggning Sofielund vid Gladö kvarn. Nu saknas det bara ett par myndighetsbeslut innan vår samarbetspartner Scandinavian Biogas Fuel kan sätta spaden i marken och påbörja bygget av sin biogasanläggning bredvid vår förbehandlingsanläggning. Det här är en av årets viktigaste händelser som vi känner till redan nu. Förhoppningsvis kommer året att innehålla fler spännande händelser.

Kretsloppsproposition kanske kommer i vår
Apropå spännande, så ryktas det ju om att regeringen kommer att lägga fram en så kallad kretsloppsproposition till riksdagen under våren.  Jag hoppas att propositionen kommer att innehålla förslag som är viktiga och positiva för vår bransch, för kommunerna och kommuninvånarna. Vi har all anledning att återkomma med kommentarer när propositionen presenterats  - om den nu kommer i vår som ryktet gör gällande.

Nu är det långhelg igen. Passa på att ta det lugnt och vila, för nästa vecka vaknar Sverige till liv och sedan blir det inga fler långhelger förrän till påsk.

Trevlig helg/Robert

Inga kommentarer: