måndag 1 oktober 2012

SRV på Sveriges största orienteringstävling 25manna


Med närmare 10 000 tävlande och åskådarmassor på 3 000 personer, är 25manna Sveriges största orienteringstävling. Just denna höst körs tävlingen i Botkyrka och arrangörer är Södertörns orienteringsklubbar tillsammans med Botkyrka kommun.  

SRV återvinning är med som sponsor. Vi vill vara med då vi dels tycker det är viktigt att vara med i sammanhang som ger positiva associationer(natur, miljö, hälsa) och där vi kan bidra naturligt med våra resurser och kompetenser.

Att arrangemanget kommer att ha över 13 000 människor i rörelse under helgen på en begränsad yta, ställer stora krav på en effektiv renhållning. Och när det gäller renhållning och avfallshantering har vi en klar och tydlig kompassriktning, här missar vi inga kontroller. 

Vi sätter stort fokus på att det avfall som produceras under helgen inte bara tas om hand. Det ska sorteras på plats, vid källan, i sina respektive fraktioner. Vi sätter mycket stort fokus på att just matavfall sorteras ut. Vi kommer därför ha särskilda miljöstationer utställda för detta och vi har också egna miljövärdar på plats som ska hjälpa till att sprida kunskap om just Sorterahemma. 

Sorterahemma är vårt koncept för att möjligöra för hushållen att utsortera sitt matavfall. Som vi alla vet så kastar vi alldeles för mycket mat och om vi då åtminstone kan utsortera det så omvandlar vi det till slurry som är råvaran för biogasproduktion.

Tävlingen körs i Himmelsboda i Botkyrka nu i helgen den 6-7 oktober. Du kan läsa mer på www.25manna.nu

Inga kommentarer: