måndag 24 september 2012

Regnig Sofielundsdag


I år fick vi ett riktigt uselt väder på Sofielundsdagen. Från den gråmulna himlen kom både duggregn och kortare skurar. Men vädret till trots så fick vi ett stort antal besökare. Under dagen hade vi runt 400 besökare vilket överträffade våra förväntningar.

Dagen var mycket bra arrangerad och de tappra besökarna bjöds som utlovat på Sopjakt, guidad busstur runt området, fantastiska kreationer av grönsakskonstnären Yanan Li, god fruktsallad, rundtur på "Slurryfabriken", korv, dryck och kaffe. Bland de små blev ponnyridningen, ansiktsmålningen, att sitta i sopbilar och SRVs maskot Reture riktigt populära inslag i vätan. Reture hade en helt egen hörna som var inredd med möbler från Myrorna.

Sedan var det dåliga vädret inte helt av ondo. När det regnar så sitter gärna havsörnar stilla i en trädtopp och väntar på bättre tider. Och det var precis vad som hände. När jag kikade ner i en av tubkikarna (som vi fått låna av Gunnar Olssons Foto) så fick jag se en ståtlig havsörn som hade parkerat i en trädtopp ca 300 meter bort. Med en tubkikare kommer man riktigt nära och det är svårt att inte bli imponerad.  Enligt SRVs sektionschef Anders Kronhamn – som även är ornitolog och denna dag ansvarade för spanandet efter havsörn – så fick de flesta som provade på att kika se havsörn. Succé!

Jag vill slutligen rikta ett stort tack till de som arrangerade Sofielundsdagen och alla anställda som ställde upp och gjorde denna regniga gråmulna dag till en riktigt trevlig och minnesvärd höstdag.

 
 


 
 
//Robert

Inga kommentarer: