fredag 26 oktober 2012

Kommunikativt ledarskap

SRVs förbehandlingsanläggning för matavfall fascinerade många av besökarna från utskottet.

Den här veckan har riksdagens Miljö- och jordbruksutskott varit och besökt oss ute på Sofielunds återvinningsanläggning i Gladö kvarn.

Initiativet till besöket kom från utskottet, som nu har att behandla avfallsutredningen som Lars Ekecrantz nyligen överlämnat. Vi fick under besöket tillfälle att visa upp oss från vår allra bästa sida. Det härliga höstvädret gjorde förstås sitt till, men annars var det själva verksamheten på vår toppmoderna anläggning som gjorde studiebesöket till ett så lyckat arrangemang.  Anläggningen och arbetet därute imponerade stort på besökarna. Jag kan återigen konstatera att de viktiga avfallsfrågorna röner stort intresse hos våra allra högsta politiker, något som jag ju skrivit om i tidigare blogginlägg.

I onsdags hade vi Ledarforum. Vi chefer träffas under en heldag två gånger om året och den här gången var temat ”Det kommunikativa ledarskapet”. Vi fick en ordentlig genomgång i ämnet av kommunikationskonsult Annika Thunström, som bjudits in för att lära oss chefer mer om hur vi kan leda, inspirera och påverka. För en chef är den allra viktigaste egenskapen att kunna kommunicera med såväl sina medarbetare som med kunder, omvärlden och inte minst med våra folkvalda politiker.

Den sista timmen ägnade vi åt att spela munspel i chefsgruppen – en så kallad samarbetsövning. Viljan till samarbete var verkligen på topp, men hur det var med förmågan……ja, det kanske någon annan ska avgöra? Vi får väl se när vi väl får möjlighet att göra vår debut.

Trevlig helg önskar jag alla mina läsare!

/Robert

Inga kommentarer: