fredag 17 augusti 2012

Insamling av matavfall i Stockholm

Skolstarten brukar vara markeringen för att nu är sommaren och semestrarna slut. Men vädret spelar oss verkligen ett spratt nu genom att visa upp vackra sommardagar som passerar utanför våra kontorsfönster. Vi får väl passa på att njuta av det fina vädret på lunchen och under helgerna?


Nu i helgen hoppas vi på extra bra väder då SRV kommer att delta på Haningedagen och informera Haningeborna om att de under hösten kan börja sortera ut sitt matavfall. Det känns verkligen bra!
Under sommaren så har äntligen medvetenheten, fokus och informationsspridningen kring  matavfallet vaknat i Stockholm. En granskning från Naturvårdsverket visar att det inte är restauranger eller matbutiker som slänger mest matavfall utan det är hushållen, vi konsumenter, du och jag - som slänger mest matavfall i Sverige. Det låter illa men vi är på bättringsvägen…

En annan undersökning visar nämligen på att insamlingen av matavfall ökar i Stockholmsregionen. Nu finns även ett tydligt mål då regeringen bestämt att 2018 ska hälften av allt matavfall samlas in. Glädjande är också att det i anslutning till detta insamlingsmål finns ett annat uttalat mål att minst 40 procent av matavfallet ska rötas och förädlas till biogas. Vi är gärna med och rötar Stockholmsregionens matavfall. Vi har närheten. Vi har kapaciteten.
Startskottet för "höstterminen" för oss på SRV blir alltså Haningedagen som vi medverkar på lördag den 18 augusti. Kom gärna och diskutera med mina kunniga medarbetare om återvinning, sortering och insamling av avfall. Ta även en titt på det bruna kärlet för matavfall och vår tjänst Sorterahemma där du får två kärl i vilka du förutom matavfall bland annat kan sortera alla dina förpackningar, tidningar, lampor och batterier. Så att du slipper åka till återvinningsstationen. Sorterahemma är verkligen en praktisk tjänst som vi på SRV utvecklat. Kom och prova på den!

Helgen efter – lördag den 25 augusti – medverkar SRV på Salemdagen och informerar om insamling av matavfall.

Inga kommentarer: