fredag 24 augusti 2012

Skolstart i veckan – vi fortsätter vår miljöutbildning
















Den här veckan har det varit skolstart för grundskolorna i våra ägarkommuner. Det är alltid en speciell känsla med skolstarten på höstterminen –  självklart för barnen och ungdomarna och deras föräldrar, men även för alla som inte har barn i skolan. Höstterminens start blir en påminnelse om att sommaren snart är slut och hösten är i antågande.  Det känns tråkigt att sommaren går mot sitt slut, men det är samtidigt skönt att komma in i vanliga rutiner igen. Dessutom finns det alltid en förväntan och positiv spänning inför hur den kommande terminen ska se ut både för dem som går i skolan och för oss som jobbar.

Vi på SRV vill gärna vara med och bidra till att skolbarnen får en rolig och givande hösttermin. Därför har vi lagom till skolstarten skickat ut ett brev till alla tredje,- fjärde  och femteklassare med erbjudande om att  delta i vår utbildning till kretsloppsagent. Vi startade den här skolsatsningen förra året och det har blivit en riktig succé. Klasserna står i kö för att få delta och hittills har vi utbildat över 2000 kretsloppsagenter.

Höjdpunkten i utbildningen är ett besök på vår återvinningsanläggning Sofielund. Den här höstterminen har vi ju dessutom en nyhet att visa upp, nämligen vår nya förbehandlingsanläggning för biogas. Vi vet att barnen som deltar i vår utbildning tar med sig sina nyvunna kunskaper hem till sina föräldrar och övrig familj. Så när vårt erbjudande om att sortera ut matrester når villahushållen i Botkyrka och Haninge i höst, kanske det står en och annan kretsloppsagent hemma i köken och berättar för sina föräldrar hur familjens matavfall kan bli biogas.

Matavfall var också i fokus i vårt tält på Haningedagen i lördags. Vi hade hundratals besökare i tältet och vi fick tillfälle att prata om avfall och återvinning i allmänhet och matavfall och SorteraHemma i synnerhet. Så många som 220 personer deltog också i vår tävling med chans att vinna mat för 1000 kronor. Vinnaren dras efter helgen samtidigt som vi drar vinnaren från en likadan tävling som vi har på Salemsdagen nu på lördag.

Välkomna att träffa oss där!

Trevlig helg!

Inga kommentarer: