tisdag 5 juni 2012

SRV + återvinning = SANT!




I morgon firar vi nationaldagen och de flesta av oss får ännu lite ledighet. Det var så sent som 1983 som den 6 juni fick sin status som nationaldag - tidigare kallades dagen för svenska flaggans dag. Sedan år 2005 är nationaldagen en arbetsfri helgdag, vi fick den i utbyte mot att annandag pingst förlorade sin status som helgdag. Ännu finns inga särskilda traditioner för hur vi firar nationaldagen, inte vad jag känner till i alla fall. Men jag vet att det anordnas många evenemang och festligheter runt landet och att många kommuner just den här dagen har en särskild ceremoni för att välkomna nya svenska medborgare.

Den här våren känns det som att helgdagarna har duggat tätt. Den sista tiden har även regndagarna duggat tätt – regn, rusk och relativt kyliga temperaturer har präglat den första sommarmånadens inledande dagar. Men ute på stan är det trots allt sig likt - de karakteristiska tjuten som ljuder från diverse ekipage ekar mellan husväggarna och vi får återigen bevittna den sanna glädjen från årets studentkull när de firar sin allra sista dag i skolan. Grattis till alla er!

Jag har nyligen läst i tidningen att en del avfallsföretag tydligen har blandat olika sorters sorterat avfall. Det är svårt att förstå vinsten i detta – det är vare sig ekonomiskt eller miljömässigt försvarbart. Jag vill verkligen framhålla att SRV aldrig blandar sorterat avfall. Det kan ibland se ut som att vi faktiskt blandar ”hej vilt”, eftersom vi tömmer olika sorters avfall i en och samma bil. Men saker och ting förhåller sig inte alltid som man kan tro vid en första anblick.

För SRV återvinning är det en självklarhet att de ansträngningar våra kunder gör med att sortera sitt avfall inte ska vara förgäves. Vi jobbar för ökad återvinning och ni som är våra kunder kan känna er helt trygga med att vi tar emot och behandlar era sorterade sopor som just sorterat material.

Vi kommer framöver att producera några informationsfilmer och lägga ut på vår hemsida. Här kommer man att kunna se tömningen från ett annat perspektiv än det vanliga. Kommer man upp ett par meter från gatunivå blir det tydligt att en del bilar har två fack, vissa till och med fyra!  I tvåfacksbilarna hämtas både sorterat matavfall och restavfall - som alltså hamnar i olika delar av bilen. Och till er som har vår tilläggstjänst Sorterahemma kommer våra fyrfacksbilar, där de olika avfallsslagen alltså hamnar i fyra olika delar av bilen.

Jag önskar er alla en skön och trevlig nationaldag!

/Robert

PS Nationaldagen håller vi stängt på Returen/ÅVC

Öppettider Returen/ÅVC

Inga kommentarer: