fredag 15 juni 2012

Biogas är bäst!

De allra vanligaste fordonsbränslena är idag bensin och diesel. Bensin- och dieseldrivna bilar släpper ut växthusgaser och föroreningar som inte är bra vare sig för miljön eller oss människor. En expertgrupp från världshälsoorganisationen WHO har konstaterat att dieselavgaser kan vara cancerframkallande. Biogas är däremot ett bränsle som inte ger upphov till några hälsoskadliga avgaser och heller inget nettoutsläpp av koldioxid.

Nu är vi redo att leverera slurry* för biogasframställning i stor skala.Nyheten om att SRVs förbehandlingsanläggning för biogas nu står klar har rönt stort intresse i media. Flera tidningar har redan skrivit om invigningen och fler inslag är på gång. Jag är självklart mer än glad men inte överraskad över att så många vill uppmärksamma en sådan god nyhet för Stockholmsregionen. Klicka på bilderna så får du upp artiklarna i läsbar storlek.

Mitt i Huddinge, 29/5 2012


DN, 28/5 2012


Nynäshamnsposten, 29/5 2012


Nättidningen Recycling

På måndag kommer barnprogrammet Bolibompa att göra ett inslag om förbehandlingsanläggningen och inom kort kommer även artiklar i SvD och Villaägaren.

Tänk att kunna göra fordonsbränsle av maten vi slänger! Tänk att en biogasbil kan köra mer än 1 kilometer på 1 kilo matavfall! Tänk att 1 000 bananskal kan driva en biogasdriven bil i nästan 100 km! Tänk att ditt matavfall är värdefullt för vår framtid!

 /Robert

* Matavfallet omvandlas i anläggningen till en pumpbar så kallad slurry. Slurryn transporteras sedan till rötningsanläggning för framställning av biogas.

Inga kommentarer: