onsdag 15 februari 2012

Kartläggning av landets avfallstaxor – SRV ligger bra till

SRV Återvinning har länge haft en av landets lägsta avfallstaxor. I  förra veckan kom en kartläggning från Avfall Sverige om avfallsavgifterna i Sverige. Avfall Sverige är den svenska branschorganisationen inom avfallshantering och återvinning.  Det var riktigt positiva nyheter för både SRV och för alla våra kunder.

Efter att Avfall Sverige gått igenom avfallstaxorna i Sveriges 290 kommuner visade det sig nämligen att en genomsnittstaxa för ett villahushåll är 2 000 kr per år. För kommuner som har separat insamling av matavfall är den genomsnittliga årskostnaden 2 165 kr, att jämföra med SRVs motsvarande taxa som är 1 566 kr/år.

SRVs avgifter ligger alltså jämfört med detta under det svenska genomsnittet trots att vi vid årsskiftet höjde våra taxor enligt renhållningsindex. I avgiften till SRV ingår inte bara hämtning av hushållssopor utan även tillgång till våra nio återvinningscentraler, som vi kallar för Returen, samt våra mobila miljöstationer. I avgiften ingår också behandling av alla avfallsslag på återvinningsanläggningen Sofielund i Huddinge.

Undersökningen som Avfall Sverige har gjort visar också att det är något billigare med sophämtning i kommunal regi än att lägga den på entreprenad.

Läs gärna mer om våra nya taxor och om tilläggstjänster på vår hemsida www.srvatervinning.se/Privat/Din-sophamtning/

/Robert

Inga kommentarer: