fredag 10 februari 2012

Branden på Sofielund


I söndags eldhärjades vår återvinningsanläggning Sofielund i Huddinge. En kontorsbyggnad och en miljösorteringsbyggnad totalförstördes. Lyckligtvis så kom ingen person till skada och röken som utvecklades var inte giftig. Orsaken till branden är fortfarande oklar.

Vi i SRVs krisgrupp samlades snabbt ihop på söndagen och vi gick igenom händelseförloppet, såg över konsekvenserna av branden och framförallt genomförde åtgärder för att se till att verksamheten skulle kunna vara i drift redan på måndagsmorgonen. Alla medarbetare inom SRV fick även under söndagen och måndagsmorgonen personlig information av sin chef/arbetsledare om vad som hänt och hur detta skulle påverka deras jobb.

Vi kunde också enligt de snabbt utarbetade planerna köra på som vanligt och ta emot avfall direkt på måndag morgon, även om mottagningen i Vågen fram till lunch fick skötas manuellt då elen inte fungerade. Verksamheten fungerade alltså smidigt trots strömavbrott, eldhärjade byggnader och uppbrunna arbetskläder.

Redan idag finns baracker på plats på Sofielund med omklädningsrum, duschar och toaletter. Inom kort kommer även baracker med kontor och lunchrum att vara klara att användas.

Jag vill verkligen ta tillfället i akt att säga att jag är oerhört stolt och imponerad över alla medarbetare som hjälpt till för att få verksamheten att fungera igen så snabbt! Alla har ställt upp på ett föredömligt sätt och man kan verkligen säga att vi har löst det här enligt våra värdeord: Professionellt, Enkelt, Tillsammans!


//Robert

Inga kommentarer: