torsdag 22 december 2011

Ett händelserikt år går mot sitt slut...

Nu strax före jul är förbehandlingsanläggningen helt tät och klar för installation av värme och vatten.

Det har varit ett bra år! Så nu, med bara ett par dagar kvar till julafton och därefter en liten ledighet för egen del, vill jag avrunda bloggåret med några ord om lite av det som vi jobbat med här på SRV under 2011.

Den kanske viktigaste miljöhändelsen under året som gått, för såväl SRV som stockholmsregionen och stockholmare i allmänhet, var när vi den 19 maj tog det första efterlängtade spadtaget för det som ska bli den första förbehandlingsanläggningen för biogas i Stockholm. Med anläggningen bidrar vi till att det nationella målet för återvinning av organiskt matavfall uppfylls. Invigning av anläggningen sker den 24 maj kl. 14:00.

Den 24 september hade vi öppet hus på vår stora återvinningsanläggning Sofielund. Våra besökare bjöds på ett fullspäckat program och möjlighet att med egna ögon få inblick i hur avfallshanteringen går till. Intresset var stort och det blev en verkligt lyckad dag! Vi har redan bestämt att dagen ska bli ett återkommande evenemang - nästa tillfälle blir lördagen den 26 maj.

Under hösten drog vi igång vår ambitiösa utbildningssatsning mot skolor på Södertörn. Gensvaret har varit stort och alla höstens platser till utbildningen för Kretsloppsagenter blev snabbt fulltecknade. Över tusen barn i årskurs 3-5  har redan fullföljt utbildningen och flera klasser står på kö till nästa termin. Vi vill bidra till till att Södertörns unga blir bäst på miljö- och hållbarhetsfrågor. Nu har vi lagt grunden och jag känner mig trygg med att det framtida samarbetet med alla våra SRV-diplomerade Kretsloppsagenter kommer att bidra till ytterligare framsteg mot det målet. 

Vi har i och med årets sista utgåva av vår kundtidning Mitt SRV valt att distribuera den även till kunder som inte är skrivna inom någon av våra fem ägarkommuner, men som äger ett fritidshus eller annan fastighet här. Mycket av informationen i nyhetsbrevet är naturligtvis av intresse även för de kunder som vistas här delar av året.

En ny gemensam avfallsplan har i dagarna antagits av våra ägarkommuner, vilket innebär att vi nu har samstämmiga riktlinjer för avfallshanteringen för hela Södertörn.

Jag tar nu en liten paus i bloggandet men återkommer en bit in i januari. Då återstår bara för mig att önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År till alla er Södertörnsbor!

/Robert

Inga kommentarer: