fredag 13 april 2012

Älska återanvändning




Myrorna satsar på återanvändning fullt ut. I Myrornas butiker går det att fynda bland möbler, kläder, husgeråd och en uppsjö av andra prylar.
SRVs kärnverksamhet rör sig i det stora hela kring tre av de fem trappstegen i EU:s avfallstrappa, dvs återvinning, energiutvinning och deponering. För att anpassa vår verksamhet så att vi även främjar återanvändning, har vi under det senaste året inlett flera samarbeten med organisationer som jobbar med försäljning av insamlade möbler, kläder och andra prylar. 

Avfallstrappan

För drygt ett år sen skrev jag ett blogginlägg med rubriken Älska återanvändning - som jag nu alltså återanvänder J. Då berättade jag om vårt samarbete med Myrorna på vår återvinningscentral Returen Skyttbrink som inleddes vid årsskiftet 2010/2011. I december i fjol ställde Myrorna även upp en obemannad container på Returen Salem. Samarbetet innebär att alla som besöker anläggningarna kan välja att lämna vissa saker till Myrorna för återanvändning istället för att de går till återvinning eller energiutvinning via någon av SRVs avfallscontainrar.

Under året som gått har vi sett att samarbetet med Myrorna fungerat mycket bra och vi har därför jobbat för att etablera fler samarbeten i återanvändningens tecken. Vi hade faktiskt redan innan vi inledde samarbetet med Myrorna en Emmaus-container för klädinsamling på Returen Nynäshamn och från oktober i fjol finns ytterligare en på Returen Jordbro.
Emmaus

Nu går vi vidare! Den 24 april inleder SRV ett samarbete med den ideella organisationen Hela människan på återvinningscentralen Returen Flemingsberg. Varje tisdag kan alla som bor i våra ägarkommuner lämna in saker för återanvändning här. Om även det här försöket faller väl ut kommer Hela människan att successivt utöka sina öppettider.

Välkommen att älska återanvändning med oss!
/Robert

Inga kommentarer: