fredag 25 november 2011

Återvinningscentral blir Returen



Vi har ändrat namn på våra återvinningscentraler (ÅVC) – de kommer i fortsättningen att heta Returen. Det har visat sig att många haft svårt att skilja på återvinningscentral och återvinningsstation. SRV har nio fasta Returen, där du som bor i Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Salems kommuner kan lämna grovsopor, farligt avfall och elavfall. På de cirka 215 återvinningsstationerna kan du lämna förpackningar, returglas, returpapper och batterier.

Vi vill att det ska vara så lätt som möjligt att lämna avfall hos oss och därför ska vi givetvis se till att använda enkla namn. Returen är det vinnande bidraget i namntävlingen som vi hade tidigare under året. Det är kort och tydligt och förmedlar syftet med anläggningen – att återföra avfall till kretsloppet.

Vi har ännu inte hunnit ändra alla våra skyltar, det kommer att ske under år 2012, men namnändringen har redan smugit sig in på webben. Vi ska även göra om alla välkomst- och sorteringsskyltar ute på anläggningarna och utforma dem så att det blir lätt att hitta rätt plats för varje typ av avfall. Lätt att göra rätt – helt enkelt!

Hälsningar

Robert

Inga kommentarer: