måndag 23 maj 2011

Ett guldkantat spadtag och kritik som blir till guld



Johan Löfgren, Birgitta Mörk och nuvarande ordföranden Bengt Säberg tar gemensamt det första spadtaget.

Förra veckan var speciell för SRV. Först och främst tog vi i torsdags det första spadtaget för bygget av en helt ny förbehandlingsanläggning. Redan nästa år ska den stå klar. Vi kommer då ta emot 25 000 års ton matavfall och förbehandla det till en så kallad slurry. Slurryn lämnar vi sedan till extern leverantör som kan producera biogas av det.



Den andra stora saken skedde i fredags då hela företaget var på utbildning i bland annat kundmottagande. Vi arbetar hela tiden för att bli bättre och att utbilda hela företaget vid ett och samma tillfälle var ett steg i det ledet.



En sak som jag tror många tar med sig hem var mötet med den duktiga och karismatiska föreläsaren Annika R Malmberg. Under nästan två timmar pratade Annika om konsten att ta skit och göra det till guld.



Man kan tycka att vi redan är bra på det med tanke på att vi lever på att ta emot avfall och återvinna det. Det är vi förstås men det Annika menade var att ta emot kritik och kunna göra något bra av det. Det vågar jag påstå att vi kan nu.

Just nu är jag under några dagar på Avfall Sveriges årsmöte i Lund tillsammans med styrelserepresentanter och kollegor på SRV.

Inga kommentarer: