fredag 8 april 2011

Besök på våra återvinningscentraler

I veckan har jag ägnat en av dagarna åt att besöka våra återvinningscentraler i Fittja, Skyttbrink, Flemingsberg och Salem. På till exempel Fittja ÅVC var det mycket folk och långa, ringlande köer för att komma in. Det märks att våra återvinningscentraler är uppskattade.

Jag noterade att vi måste börja titta på begränsningar på våra passerkort för återvinningscentraler. Det är framförallt mycket småföretagare som kommer och slänger skräp, vilket de förstås får göra, men de måste betala för det. Som det är nu sker det på bekostnad av våra hushållskunder. Alla privatpersoner betalar för möjligheten att slänga skräp på våra återvinningscentraler via sin taxa. Det blir snabbt fullt när företagen kommer med en skåpbil och slänger skräp som fyller en hel container.

En annan sak jag fick se var alla hål i staketen som klipps upp av nattliga besökare. Det är också ett stort problem som vi behöver ta tag i. Dels är det farligt att besöka vår återvinningscentral när den är obemannad och dels skapar det onödigt arbete för vår personal när de måste börja sin arbetsdag med att städa upp efter nattgästerna.

Inga kommentarer: