onsdag 23 maj 2012

Fest i dagarna tre!


För nästan exakt ett år sen tog vi under festliga former det första spadtaget för bygget av SRVs nya förbehandlingsanläggning för biogas ute på Sofielund i Gladö kvarn. Ni som regelbundet läser min blogg har kunnat följa arbetet, då jag lagt ut bilder på det framskridande bygget lite nu och då.
Teknikkonsultbolaget Grontmij har svarat för byggkonstruktion, projektering och projektledning av anläggningen. Bygget har gått enligt plan, ja, faktiskt bättre än planerat, med tanke på att vi hade en allvarlig brand ute på Sofielund i början av februari. Branden påverkade inte bygget direkt, men fick ändå konsekvenser i och med en viss oreda som oundvikligen rådde på Sofielund under några dagar. Lyckligtvis finns många personer med rejäl handlingskraft inom såväl SRV som hos vår samarbetspartner. Alla inblandade har utfört ett förstklassigt arbete, som inneburit att bygget har kunnat fullföljas i tid.
Nu är vi alltså redo att köra igång och det är äntligen dags att slå upp portarna till entréhallen! I morgon, torsdag den 24 maj, är det högtidlig invigning av den första förbehandlingsanläggningen i sitt slag i Mälardalsområdet. I samband med detta kommer de allra första bilarna att börja rulla in i hallen för att tömma Södertörns matavfall i förbehandlingsanläggningens mottagningsfickor. Jag gläder mig åt att vi nu kommer att medverka till att på sikt tillgodose behovet av biogas i Stockholmsregionen.
Anläggningen kommer att kunna ta emot 50 000 årston matavfall och förpackat livsmedelsavfall från hushåll, restauranger, butiker och livsmedelsindustri. Huvudsyftet med anläggningen är att öka återvinningen av matavfall och på så sätt bidra till att produktionen av biogas ökar.
Som om det inte vore nog med festligheter kommer SRV att medverka under Huddingedagarna, som går av stapeln i Sjödalsparken 26- 27 maj. I år kommer Huddinge kommun att ha hela 100 000 invånare, vilket firas under en hel festivalvecka. Huddingedagarna är en del av det här arrangemanget.

Vi har bjudit in grönsakskonstnär Yanan Li, som kommer att finnas med i vårt tält både lördag och söndag. Kom och upplev med vilken fantastisk skicklighet Yanan skapar konst av enkla rotfrukter och passa på att prova på själv! Vi bjuder även alla besökare på uppfriskande fruktsallad och berättar om hur ditt matavfall kan omvandlas till biogas.

 

Hjärtligt välkommen till SRVs tält under Huddingedagarna!
/Robert

Inga kommentarer: