måndag 27 september 2010

Många viktiga frågor


Igår och idag har jag varit i Bryssel för att träffas i Environment and water comittee. Inom EU hänger avfall- och vattenfrågor ihop i de flesta bolag.

Imorgon träffas vi i ledningsgruppen, vi ska bland annat titta på affärsplan och budget för 2011. På onsdag är jag på vd-konferens med arbetsgivarorganisationen, KFS, där jag tidigare jobbade.

På torsdag ska styrgruppen som håller i planerna av vår nya förbehandlingsanläggning träffas för att diskutera hur den nya anläggningen kan se ut.

Min vecka avrundas på fredag eftermiddag då vi träffar Stockholm Vatten för att diskutera lakvatten från vår återvinningsanläggning Sofielund.

Riktigt så här späckade är inte alla mina veckor, men nära på.

fredag 24 september 2010

Avancerad teknik

Häromdagen träffade jag SFAB (Södertörns Fjärrvärme AB), det är med stolthet jag konstaterar att vi tagit hand om metangasen på vår tipp i 20 år. Gasen samlas upp och värmer fastigheter i Skogås. Kungen invigde anläggningen för 20 år sedan, det är ett fint bevis på att vi arbetar för en bättre miljö med hjälp av avancerad teknik. På tal om teknik, har jag en hel del att lära om jag ska tro på min dotter;

"Du använder ju bara din telefon till att prata i..."

måndag 13 september 2010

Ny vecka

Nu märks det att alla är tillbaka efter semestern, tempot är högt. Vi står inför en enorm utvecklingsfas med flera stora projekt framför oss de närmsta åren. På tur står till exempel hushållen i våra ägarkommuner som ska erbjudas att sortera ut matavfallet. En het fråga inte minst i valdebatten men även en högt prioriterad fråga för alla som är intresserade av miljö.

En annan viktig sak är att erbjuda valfrihet och alternativ som både underlättar människors vardag och sparar på miljön. Sorterahemma är ett sådant projekt. Vi erbjuder en tjänst som innebär att hushållen kan sortera ut sina förpackningar direkt vid sin tomtgräns i speciella kärl.

Veckan är fullbokad, vi träffas i ledningsgruppen, jag ska ha en heldag med vår ordförande, vi ska ha MBL-förhandlingar och ses i skyddskommittén. På helgen har Huge sin stora miljödag som vi ska medverka i och givetvis är valet till riksdag, kommuner och landsting en av de stora händelserna för oss alla.

Sist men inte minst är det elitseriepremiär i hockey, AIK-LHC på Hovet är givet. I Linköping är jag född och uppvuxen och numer bor jag i AIK-land, Sundbyberg, det kan inte bli mer spännande."